• Brandon Arends

AFVALLEN? DRINK WATER!Bij afvallen denken we snel aan minder eten en meer bewegen. Maar kijk ook eens naar de dranken die je drinkt, niet alles is aan te raden. Frisdrank, cappuccino, latte macchiato, thee met suiker, alcohol, zuiveldrank, fruitsap: niet ideaal als je graag gewicht wilt verliezen. Van de dagelijkse calorieën krijgen mensen gemiddeld 20% binnen via dranken. Daar valt enorm veel te winnen! Water is niet alleen een goede dorstlesser, maar zou ook helpen bij het verliezen van gewicht. Door water te drinken laat je vaak andere calorierijke voedingsmiddelen staan.

Om te beginnen geeft water een vol gevoel wat ervoor kan zorgen dat je minder eet. Zo zijn er onderzoeken gedaan waarbij proefpersonen voor elke maaltijd water dronken, zij vielen meer af dan mensen die dat niet deden. Een mogelijke reden is dat dat komt doordat de maag deels was gevuld voordat men ging eten. Deze mensen voelden zich daardoor al deels verzadigd en kregen minder calorieën binnen uit de maaltijd zelf. Dit effect zou bij oudere mensen duidelijker zichtbaar zijn dan bij jongeren.

Daarnaast is er nog een reden waarom water helpt bij het op gewicht blijven. Water bevat geen calorieën, en talloze andere dranken doen dat wel. Het aantal calorieën dat je door middel van dranken op een dag binnenkrijgt kun je dus verlagen door water te drinken. Onderzoek suggereert dat veel water drinken een positief effect zou hebben op de stofwisseling en afvallen daardoor ondersteunt. Thee en koffie zonder suiker zijn naast water ook goede dranken die geen energie bevatten. Water is en blijft altijd een goede keuze. Een tip om water wat smakelijker en leuker te maken is om bijvoorbeeld eens wat fruit of kruiden toevoegen. Zo is je glas water net even wat anders maar nog steeds zónder calorieën! Je kunt verschillende soorten fruit aan water toevoegen. Gebruik ook eens water met prik voor de afwisseling.

De volgende combinaties zijn het proberen waard! - Limoen, aardbei en munt - Sinaasappel en blauwe bessen - Limoen, komkommer en verse munt - Granaatappel en verse munt of rozemarijn - Citroen en framboos of kokos - Ananas en limoen - Aardbei en basilicum, munt, gember en citroen

66 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black Youtube Icoon
  • Black Instagram Icon